Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

SABO går in som ny delägare i ID06

Bild: Infobric.
Bild: Infobric.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 maj 2018

 SABO tillsammans med sju andra aktörer träder in som nya delägare i ID06 AB jämte Sveriges Byggindustrier. Ägarbreddning är ett led i att tydligt visa att ID06 är en angelägenhet för hela byggsektorn, både för leverantörer och för beställare.

- Vi är glada att vi kan vara med och bidra till att den sunda konkurrensen stärks och säkerheten ökar. Som delägare visar vi att ID06 är en angelägenhet för hela byggsektorn och att SABO är med i vidareutvecklingen av ett tillförlitligt system för säkra arbetsplatser, sund konkurrens på lika villkor och anpassning till nya lagar och regler, säger Jonas Högset, chef fastighet och boende, SABO

Ägare av ID06 är nu Installatörsföretagen, Byggherrarna, Fastighetsägarna, SABO, ME, Plåt-och Ventilationsföretagen, Glasbranschföreningen samt Måleriföretagen jämte Sveriges Byggindustrier.

ID06-systemet är till för hållbara företag som vill verka för sunda arbetsplatser, sund konkurrens och säkrare arbetsplatser. Förutom detta så ger ID06-systemet beställaren möjlighet att få kontroll över leverantörsledet så att man kan säkerställa att rätt person med rätt utbildning finns på rätt plats. Med andra ord ett system som ger transparanta arbetsplatser.

- Det nya ID06-kortet tillsammans med andra tjänster från ID06 ger säkrare arbetsplatser, sund konkurrens och transparens. ID06 är ett hållbarhetsverktyg som gör skillnad för företag och individer samt hjälper företag att få kontroll och se att leverantörer till företaget agerar korrekt, säger Thor Jonsson, ID06.

Annons