Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Ny upphandling för Näckenbadet i Saltsjöbaden

Bild: Tagehus/Nacka kommun.
Bild: Tagehus/Nacka kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 maj 2018

Nyligen beslutades det att Nacka kommun gör om upphandlingen av den nya simhallen som ska ersätta Näckenbadet i Saltsjöbaden med anledning att den vinnande anbudsgivaren, Tagehus Bad & Fritid, dragit sig ur projektet eftersom man inte kan finansiera sitt anbud.

 

Övriga anbud i upphandlingen var så långt över kommunens beslutade investeringsram att kommunen nu gör om upphandlingen.  Den nya simhallen blir klar senare än beräknat men Nackabornas tillgång till simbassäng säkras genom den tillfälliga ersättningsbassäng som nu byggs i anslutning till Näckenbadet.
 

– Det är tråkigt att vi måste göra ett omtag. Nu är det lösningsfokuserat arbete som gäller. Vi ska se till att förseningen av den nya simhallen blir så liten som möjligt och att den nya simhallen blir så bra som möjligt, säger Peter Skogberg, chef på enheten för bygg & anläggning i Nacka kommun.

Näckenbadet i Saltsjöbaden är slitet och behöver ersättas av en ny simhall. Nacka kommun gjorde under 2017 en upphandling av en aktör som skulle bygga, äga och driva den nya simhallen. Tagehus Bad & Fritid vann upphandlingen i januari 2018.

Annons