Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Delar av Karolinska Universitetssjukhuset flyttas in i nya sjukhusbyggnaden

Bild: Karolinska.
Bild: Karolinska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 apr 2018

Nu har en stor del av öppenvården och en mindre del slutenvården flyttats in i den nya sjukhusbyggnaden på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Flytten är minutiöst planerad för en smidig och patientsäker flytt. 

Flytten omfattar ett fåtal inneliggande patienter inom hud, reumatologi och njurmedicin, in i nya sjukhusbyggnaden. Flytten av utrustning har pågått under en hel vecka.

Alla förberedelser är gjorda för att övergången ska ske så smidigt som möjligt. Avdelningarna har, under en tid, anpassat antalet besök för att göra flytten möjlig och det blir även en mjukstart vid öppningen med cirka 1 500 patientbesök mot normalt runt 2 000.

- Patientsäkerheten är det viktigaste för oss och allting är minutiöst planerat och uträknat. Hanteringen kring de fåtal inneliggande patienter som flyttar är noggrant planerad och medicinsk bedömning av patienterna görs både före och efter flytt, säger Stanley Holsteiner, chef programkontoret.

Patienterna som flyttas gör detta via en kulvert till den nya sjukhusbyggnaden. Vårdpersonal följer med patienten under flytten, som beräknas ta cirka 10 minuter, från det gamla sjukhuset till det nya. På plats i kulverten finns också en fullt utrustad akutstation, bemannad med narkosläkare och narkossjuksköterska.

- Förberedelserna är mycket noga överlagda och det gäller även IT-systemet som är testkörts ett antal gånger, säger Stanley Holsteiner.

Huvudentrén på Eugeniavägen 3 öppnar på måndag den 23 april. De första dagarna kommer det finnas extra personal på plats inne i foajén för att leda besökare rätt.

Under 2018 sker ett flertal flyttar på sjukhusområdet i Solna då verksamheter fortsätter att flytta in i nya sjukhusbyggnaden. Flyttarna av sjukvårdsverksamhet till den nya sjukhusbyggnaden kommer att gå i fyra så kallade flyttpaket.

Totalt innebär det att sjukhuset flyttar in i över 200 000 kvadratmeter. 

Annons