Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jan, 16 2019
Senaste Nytt

Unikt samarbete i Värtan mellan fastighetsägare och Stockholms Hamnar

Bild: Stadsutvecklarna i Värtan.
Bild: Stadsutvecklarna i Värtan.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 apr 2018

Ett nytt bolag har bildats för att arbeta med stadsutvecklingen i den nya stadsdelen Värtahamnen, som är en del av Norra Djurgårdstaden. Tillsammans med Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast och Stockholms Hamnar utgör Bonnier Fastigheter grunden i Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Deltar i samarbetet gör även Stockholms stad genom Exploateringskontoret.

För att förverkliga den vision som parterna tog fram under våren 2017 tas nu nästa steg i form av ett bolag som skall marknadsföra och arbeta med stadsutvecklingen i området.

-  Tillsammans kan vi jobba för en bra mix av verksamheter och spännande inslag i det offentliga rummet. Många hittar redan idag till området. I framtiden blir det en självklar destination, säger Johanna Skogestig, chef Fastighetsinvesteringar, Vasakronan.

Värtahamnen genomgår en historisk förvandling – från gammal industri till en levande stadsdel i framkant med havsnära moderna kontor i innerstadsläge varvat med publika verksamheter, internationella besökare och attraktiva bostäder. Resultatet blir en atmosfär som inte kan hittas någon annanstans i Stockholm. Den vision som presenterades och undertecknades i juni 2017 tar sin utgångspunkt i alla de unika förutsättningar som platsen har och som nu skapas för framtiden.

För att lyckas med detta arbete bildas nu Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Bolagsstyrelsens ledamöter kommer från Bonnier Fastigheter, Niam, Kungsleden, Vasakronan, Wallfast och Stockholms Hamnar. Alla dessa aktörer äger idag kontor eller har fått markanvisningar för kontor i området.

Annons