Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, sep, 19 2018
Senaste Nytt

​Krook & Tjäder ritar hotell intill Copenhagen Airpor

Bild: Krook & Tjäder.
Bild: Krook & Tjäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 apr 2018

 Krook & Tjäder är just nu  engagerat i ett av Danmarks största hotell-projekt. Tillsammans med beställaren Petter Stordalen och hans bolag Strawberry tar man fram ett nytt Comfort hotel på Köpenhamns flygplats Kastrup.

- Vi uppför ett nytt hotell med konferensanläggning på en av norra Europas största flygplatser, berättar Marcus Carlsson, VD på Strawberry Properties. Vi är mycket nöjda över samarbetet med Krook & Tjäder där de på ett professionellt sätt tagit oss genom en intensiv designprocess, vilket lett oss till ett gott resultat som vi är stolta över, konstaterar han.

Hotellet kommer att ha kapacitet för konferenser i storformat med tusentals åhörare i en anläggning som även rymmer drygt 600 hotellrum, restaurang och underjordiskt parkeringsgarage. Placeringen för anläggningen är unik, med flygtrafik till hela världen runt hörnet.

Hotellet kommer ligga alldeles bredvid Clarionhotellet vid Terminal 3. Byggnationen påbörjades under februari 2018 och invigningen är beräknad till 2020. Entreprenör är HENT A/S. 

Annons

Annons