Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, mar, 21 2019
Senaste Nytt

Globen rustas upp

Bild: Gowl
Bild: Gowl
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 apr 2018

C.F. Møller Architects har tilldelats uppdraget att utveckla en av Stockholms mest ikoniska byggnader, Ericsson Globe, eller Globen som den vanligen kallas.

 

 Globen fyller 30 år 2019 och enligt Stockholms stad och Stockholm Globe Arena Fastigheter är byggnaden i behov av både renovering och modernisering för att kunna uppfylla dagens och morgondagens behov. Renoveringarna innefattar bland annat byte av utslitna tekniska installationer, ytskikt, allmänbelysning, teleskopläktare och läktarstolar.

 

– Vi är otroligt stolta över att få vara med och utveckla ett av Stockholms främsta landmärke till en modern multiarena. Globen är en arkitektonisk milstolpe i svensk arkitekturhistoria som kräver stor hänsyn och respekt för dess kulturhistoriska värden, säger Mårten Leringe, arkitekt och partner på C.F. Møller Architects.

 

Arenan rymmer idag cirka 16.000 åskådare vid konserter. Med hjälp av ny teknik och förbättrade förutsättningar vill ägaren skapa möjligheten att anpassa arenakapaciteten efter behov. Planen är att förse Globen med ett höj- och sänkbart tak som med hjälp av förbättrad akustik ska passa såväl konserter som ishockeymatcher.

 

Förutom arbetet med arenan kommer C.F. Møller Architects att arbeta med utvecklingen av SGA Fastigheters övriga mark och fastigheter i området. I samband med moderniseringen av Globen planeras även rivning av Hovet och två nya underjordiska uppvärmnings- och träningsrinkar.

 

Renoveringen av Globen beräknas pågå i upp till tre år, däremot ska det under genomförandet kunna pågå verksamhet i arenorna cirka nio månader om året.

Annons

Annons