Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, mar, 21 2019
Senaste Nytt

Seminarium: Stefan Fölster om den inkluderande staden

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 apr 2018

Riksbyggen, Hyresgästföreningen och ByggVesta ska tillsammans arrangerar ett samtal om segregation och hållbar stadsutveckling, utifrån nationalekonomen Stefan Fölsters rapport "Den inkluderande staden". Hur bygger man för gemenskap? Hur skapar man platser som inkluderar? Hur gör man det på sätt som gynnar hela staden?

Det är frågor som engagerar Riksbyggen, Hyresgästföreningen och ByggVesta, som alla arbetar för levande, trygga och attraktiva bostadsområden. Man har låtit Stefan Fölster se över frågornas komplexitet – och vilka konsekvenser som kan uppstå, även samhällsekonomiskt, om man inte tar dem på allvar.

"Den inkluderande staden" släpptes i december 2017 och tar Järvaområdet i Stockholm som exempel. Med internationell utblick och utgångspunkt i bred forskning visas i rapporten bland annat hur stora värden som kan skapas med rätt sorts insatser.

Utöver sociala vinster för den enskilde, beräknar Stefan Fölster att samhällsvärden för drygt 80 miljarder kronor kan skapas i Järva genom mer koordinerade, övergripande och tidiga insatser för inkludering. Fölster presenterar 10 handfasta punkter för att nå dit.

 

Annons

Annons