Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, mar, 21 2019
Senaste Nytt

Atrium Ljungberg inviger nytt huvudkontor i Luftverkstaden

Bild: Atrium Ljungberg.
Bild: Atrium Ljungberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 apr 2018

Atrium Ljungberg gör en medveten satsning för att bidra till att skapa framtidens kontor. Som ett led i detta arbete har man genomfört ett gediget arbete med att utveckla sitt egna huvudkontor. Det nya kontoret är helt aktivitetsbaserat och skapat för att främja samarbete, kreativitet och effektivitet. Kontoret kommer att fungera som showroom och inspiration för utvecklingen av företagets kontorserbjudande.

I samband med utvecklingen av det nya huvudkontoret har Atrium Ljungberg övergått till ett helt aktivitetsbaserat arbetssätt, något som avspeglar sig i kontorets design och disposition. På det nya huvudkontoret finns inga fasta arbetsplatser. Istället är ytan uppdelad i olika miljöer, där medarbetarna kan välja plats utifrån behov och arbetsuppgift. På kontoret finns allt från helt tysta zoner, telefon- och mötesrum till större gemensamma arbetsbord, co-workingytor och lounger. Istället för egna skrivbord har varje medarbetare sitt egna skåp med tillhörande väska.

Det nya huvudkontoret ligger i Luftverkstaden, Atlas Copcos gamla industriarv i Sickla. Ambitionen har varit att behålla lokalens tidstypiska och industriella känsla, bland annat genom råa betonggolv, tak med synliga installationer och mellanväggar med industrikänsla. För att mjuka upp lokalen har växter, klädda möbler, mattor, textilier och trädetaljer använts.

 

Annons

Annons