Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Uppsalahem avskaffar inkomstkrav

Bild: Uppsalahem.
Bild: Uppsalahem.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2018

Nyligen fattade Uppsalahems styrelse beslut om att avskaffa inkomstkrav vid nyuthyrning av bolagets bostäder. Det tidigare kravet om att kunna uppvisa inkomst sex månader framåt i tid kommer att tas bort.

Idag finns olika typer av anställningsformer, som gör att det kan vara svårt att uppvisa en inkomst sex månader framåt. Projektanställningar, timanställningar eller kortare anställningsformer gör att det finns olika sätt att finansiera hur man betalar sin hyra. Uppsalahem vill nu underlätta för fler att få en hyresrätt och förenkla regelverket.

– Uppsalahem anpassar nu sina regler efter hur samhället ser ut och jag har stort förtroende för att människor själva kan avgöra vilken hyra man har möjlighet att betala, säger Stefan Sandberg, vd Uppsalahem.

Redan idag betalar 98 procent av Uppsalahems hyresgäster sin hyra i tid. Runt om i Sverige har flera kommunala bostadsbolag redan slopat inkomstkravet.

– För Uppsalahems styrelse är det viktigt att ha tydliga och transparenta regler. Med det förenklade regelverket blir det nu enklare för alla, inte bara de med fasta tjänster, att få en hyresrätt hos Uppsalahem, menar Elnaz Alizadeh(S), styrelseordförande Uppsalahem.