Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Grönt ljus för nya studentbostäder i Björkhagen

Bild: Stockholms studentbostäder.
Bild: Stockholms studentbostäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2018

Nu påbörjar Stockholms studentbostäder arbetet med projektering och bygglov för de nya studentbostäderna. Detaljplanen för kvarteret Regnbågen i Björkhagen har vunnit laga kraft.

Mark- och miljööverdomstolen i Stockholm beslutade 2018-02-28 att inte ge prövningstillstånd gällande detaljplanen för kvarteret Regnbågen. 

– Det här är ett fantastiskt roligt besked. Vi har arbetat hårt för detta sedan 2010 och ser nu fram emot att kunna ge plats åt ytterligare 190 nya studenter. Detta är ett viktigt led i vår målsättning att utöka vårt bestånd från dagens dryga 8 000 till 10 000, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

De nya bostäderna bygger vidare på befintlig bebyggelsestruktur i Björkhagen och kommer att ligga längs med Simrishamnsvägen och Understensvägen. Bostäderna fördelas på tre huskroppar med två lamellhus i dalen och ett punkthus på höjden. Planerad byggstart är 2019.

I dagsläget är Stockholms studentbostäder inne i en intensiv utvecklingsfas av sitt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Närmast står även att påbörja en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där det ska ske ett tillskott om cirka 800 nya studentbostäder. Vidare pågår detaljplanearbete för att tillskapa nya studentbostäder genom nyproduktion vid Jerum, Fyrtalet och Forum i centrala Stockholm.

– Att ha skapat förutsättningar för 190 nya studentbostäder i Björkhagen är på många sätt stort. Jag ser fram emot att kunna förverkliga detta hållbara studentkluster i ett attraktivt beläget område, säger Mattias Carrass, projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder.