Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Villor i Södertälje utrustas med soltak

Bild:  Paradoumo Gruppen.
Bild: Paradoumo Gruppen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 feb 2018

Paradoumo Gruppen håller just nu på att uooföra villor i Glasberga, Södertälje. I samband satsar man på en lösning med solcellstak samt att de boende får en elbil att använda under ett år.

Paradoumo Gruppen har som mål att skapa bostadsområden som är trygga och trivsamma och dessutom ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Vid Glasberga Sjöterrass i Södertälje uppförs nu den första etappen med sju unika sjövillor. Tack vare takets byggnadsintegrerade solcellslösning från Soltech, genereras el utan att kompromissa på vare sig funktion eller estetik.

- Vi har valt att rita ett hus för framtidens familj som vill leva hållbart. Solcellstaket skapar möjlighet att ta tillvara solenergi samtidigt som elkostnaderna för boendet sänks. Enligt en beräkning från vår leverantör Soltech görs en besparing på 20 procent av elkostnaderna per år för en familj bestående av fyra personer. Vi vill förstärka betydelsen av detta genom att det vid tillträdet väntar en Volkswagen E-Up elbil på den egna husuppfarten för gratis användande i ett år, säger Paradoumo Gruppens vd Sargon Kerimo.

- Soltech ser ett ökat intresse kring estetisk solenergi och vår produkt Shing El passar perfekt för denna trend. Vi är mycket glada över denna order som är ett bra exempel på hur en kreativ förpackning av villa-solenergi-elbil kan se ut framöver. Paradoumo Gruppen ligger i framkant och vi är stolta över att vara en del i projektet, säger SolTech Energys vd Frederic Telander.