Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Riksbyggen och Skanska i samverkansavtal

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 feb 2018

 

Riksbyggen har tecknat ett samverkansavtal med Skanska om ökad effektivitet, kvalitet och ha fokus på hållbarhetsfrågorna genom hela byggprocessen. Avtalet gäller i första hand nyproduktion av bostäder i Uppsala, Umeå och Luleå.

– Det känns mycket bra att vi har formaliserat ett samarbete med Skanska i norra Sverige. I samverkansprojekten kommer vi nu att få en kontinuitet och möjlighet till ökad kunskapsöverföring och effektivisering mellan projekten. Målsättningen är att vi både ska kunna uppnå ökad nytta för våra kunder och en förbättrad, långsiktig konkurrenskraft, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbostad Stockholm/Uppland/Norr.

Samverkansavtalet, som är femårigt, gäller för viss del av Riksbyggens bostadsproduktion i utvalda orter från Uppsala och norrut i landet.

– Samverkansavtalet ska även leda till ökad social hållbarhet. Det kan till exempel handla om att öka antalet lärlingsplatser och att främja en sund arbetsmarknad genom inkludering, mångfald och bra arbetsmiljö, säger Carl-Henrik Appel.

Just nu pågår arbetet med att hitta de första lämpliga projekten som kommer att genomföras inom ramarna för det nya samverkansavtalet.

– Vi har haft ett gott samarbete genom åren i ett antal byggprojekt och har idag pågående bostadsprojekt i Umeå och Uppsala. Det är alltid en fördel med långsiktiga samarbeten. Vi gläder oss åt detta avtal som är speciellt då vi gemensamt tillför medel för innovationer, säger Marcus Andersson, regionchef, Skanska Sverige AB.