Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

ByggVesta byggstartar för nya bostäder i Rosendal

Bild: Utopia Arkitekter.
Bild: Utopia Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 feb 2018

Nyligen tog ByggVesta det första spadtaget på bolagets andra bostadsprojekt i Rosendal, Uppsala. Projektet omfattar 98 hyreslägenheter och får en distinkt form med starkt fokus på konst och utemiljöer för lek och skapande.

I samband med spadtaget utlyses en konstnärstävling för en muralmålning om drygt 200 kvadratmeter på husets gavlar. Huset kommer att ägas av Grön Bostad, som ägs till hälften var av ByggVesta och AFA Försäkringar.

ByggVesta tillsammans med Utopia Arkitekter vann markanvisningen för bostadshuset 2016, som nu börjar byggas med sikte på inflyttning i slutet av 2019.

De nya husen får rundade gavelformer, varierade höjder, gröna plåttak och putsade fasader. Gården ger plats för umgängesytor med bland annat grönskande odlingsplatser, en koja, lekskärmar för barnens skapande och plats för hängmattor. I samband med första spadtaget utlyses även en tävling för den planerade stora muralmålningen mot korsningen Kansliskrivargatan och Amanuensgatan.

 

– Vi är stolta över att återigen få lägga en pusselbit i byggandet av en härlig stad i Rosendal. Projektet är ett fint exempel på hur vi adderar bra, prisvärda bostäder i Uppsalas finaste stadsdel utanför stadskärnan, säger Marcus Svensson, vd för ByggVesta Development.

Annons