Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Solar Egg nominerad till Plåtpriset 2018

Bild: Solar Egg.
Bild: Solar Egg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 feb 2018

Riksbyggens världskända och äggformade bastu Solar Egg är nominerad till Plåtpriset, vars syfte är att uppmuntra och hylla innovativa och hållbara metallfasader.

I samband med stadsomvandlingen i Kiruna har konstnärsduon Bigert & Bergström, på uppdrag av Riksbyggen, skapat en skulptural symbol som för tankarna till pånyttfödelse – Solar Egg. Solar Egg är tillverkat av guldfärgad rostfri spegelplåt där dess fasetterade form bryter upp den omgivning det reflekterar i en mångfald av olika spegelbilder.

– Vi är mycket glada över att Solar Egg nominerats till Plåtpriset 2018. Syftet med Solar Egg är att skapa utrymme för samtal och visa på Riksbyggens roll som långsiktig samhällsutvecklare i samband med stadsomvandlingen i Kiruna och bidra till att sätta Kiruna på kartan, Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppsala/Norr.

Solar Egg har tidigare tagit emot det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 och har även vunnit German Design Award. Det har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

Solar Egg finns för närvarande på Artipelag i Stockholm. 

Annons