Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Sveafastigheter vinner markanvisning i Östberga

Bild: Sveafastigheter.
Bild: Sveafastigheter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 feb 2018

Exploateringsnämnden i Stockholm stad beslutade den 1 februari 2018 att Sveafastigheter Bostad får markanvisning i stadsdelen Östberga för 125-150 hyreslägenheter. 

Sveafastigheter Bostad kommer att bygga 100-150 hyreslägenheter med egen förvaltning i Östberga. Bostäderna kommer till stor del att förmedlas genom den kommunala bostadsförmedlingen.

Sveafastigheter Bostad accepterar olika former av inkomstbidrag, såsom studiebidrag eller försörjningsstöd, som inkomstgrundande vilket kommer att ge fler människor möjlighet att kunna hyra sin egen lägenhet med förstahandskontrakt.

 

- Östberga har ett fantastiskt fint läge med en spännande pågående utveckling av en citynära förortsstadsdel. Med de nya kvarteren knyts Östbergahöjden ihop med det angränsande gatunätet, vilket bidrar till mångfald, blandning och täthet, säger Erik Jarlöv, Arkitekt för bostäderna i Östberga. 

Målet är att skapa bra bostäder som många har råd med. De formas både för nya på bostadsmarknaden och för att bo länge i. 

- Vi ser fram emot att vara med och utveckla Östberga till en variationsrik stadsdel med ett rikt folkliv och ett boende som fokuserar både på social hållbarhet och miljö. När tunnelbanan kommer till Östberga innebär det att platsen blir tillgänglig på ett nytt sätt och mycket attraktiv att bo på.

Arbete med detaljplan beräknas påbörjas under 2018.

Annons