Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Bergström blir ny vd för Nyréns Arkitektkontor

Bild: Nyréns Arkitektkontor.
Bild: Nyréns Arkitektkontor.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 jan 2018

Arkitekten Ulrika Bergström kliver in i rollen som vd på Nyréns Arkitektkontor. Ulrika Bergström kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för Nyréns Urbana rum, där hon lett ett team av landskapsarkitekter, stadsplanerare och byggnadsantikvarier. 

- Det är spännande att få den här chansen att leda ett av Sveriges främsta arkitektkontor in i framtiden. Jag ser fram mot att tillsammans med mina kompetenta medarbetare ta tag i spännande uppdrag och de utmaningar som vi och hela samhällsbyggnadsbranschen står inför.

- Jag har erfarenheter från både arkitekt- och beställarsidan och vet hur utmanande det är att driva stora komplexa projekt. Jag drivs av ett starkt intresse för långsiktiga kvaliteter i arkitektur och kulturmiljöer, och samverkan mellan olika aktörer i byggprocessen. Det är en risk att inte orka och våga tänka långsiktigt. Det vi bygger nu ska hålla över tid. Det är en hållbarhetsfråga om någonting!

Ulrikas uppdrag som vd för Nyréns är att ta fatt i de kvalitéer som kontoret står för och vidareutveckla det in i framtiden.

-Vi har ett ansvar att bidra till en god samhällsutveckling. Vårt jobb går inte ut på att rita den mest spektakulära byggnaden. Våra livsmiljöer är mer betydelsefulla än så. Det vi ritar ska fungera, överraska, tas i anspråk och vidareutvecklas av de människor som lever och vistas på platsen. Vår grundare, Carl Nyrén, fungerar som en inspiratör med sin positiva människosyn, vackra ljusföring och fina planlösningar. De livsmiljöer vi skapar ska älskas av så många olika människor i så många generationer! säger Ulrika Bergström, vd Nyréns Arkitektkontor.

Annons