Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Byggstart för Riddaren i Jakobsberg

Bild: JSB.
Bild: JSB.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 jan 2018

Snart tas det första spadtaget för fastigheten Riddaren i centrala Jakobsberg. Det är JSB som är totalentreprenör för projektet, som omfattar 132 nya lägenheter samt förskola och garage. Beställare är Järfällahus.

Det första spadtaget i Jakobsberg tas av Järfällahus styrelseordförande Mikael Jämtsved (MP), Järfällahus tillförordnade VD Håkan Berg samt JSB:s VD Pether Fredholm.

– Det känns riktigt roligt att få starta det här projektet tillsammans med Järfällahus, säger Pether Fredholm. 
Även om JSB har arbetat med olika projekt i och kring Mälardalen de senaste åren, är det bara ett år sedan vi etablerade oss här med egen organisation. Järfällahus är en ny samarbetspartner för oss och vi är glada för förtroendet de visar oss. Riddaren är också ett projekt som passar oss väl med tanke på våra erfarenheter av bostäder och förskolor.

– Vi har länge varit ett förvaltande bolag, berättar Mikael Jämtsved. Riddaren kan ses som starten på en ny era, där 
vi har ett uppdrag att tillföra fler bostäder till kommunen. Det är behövligt och känns naturligtvis väldigt spännande.

Riddaren byggs nära Riddarparken i centrala Jakobsberg. Huset blir 4–8 våningar högt och får såväl tegelfasad som putsad fasad. De 132 lägenheterna har en sammanlagd boyta på 5 401 kvm. I markplan byggs två lokaler samt en förskola med fyra avdelningar. I fastighetens källare blir det garage.

Byggstart sker i februari 2018 och från juli 2020 kan in-flyttning ske i etapper. I oktober 2020 ska hela fastigheten vara överlämnad.

 

Annons