Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Nya studentbostäder står färdiga i Solna

Bild: Stockholms studentbostäder.
Bild: Stockholms studentbostäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 jan 2018

Nu är sista etappen klar i Stockholms studentbostäders nyproduktion i Huvudsta. Totalt har 248 nybyggda studentbostäder fått nya glada hyresgäster i studentbostadsområdet Strix. 

— Vårt första nyproduktionsprojekt på länge är nu i hamn. Det känns naturligtvis jättebra att vi nått ett delmål i vår satsning att tillföra Stockholm 2 000 nya studentbostäder under en tioårsperiod, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Bygget av de nya studentbostäderna har gjorts i två etapper och startade i april 2016 Det första huset med 122 lägenheter stod klart för inflyttning i september förra året. Det andra huset, som nu precis är färdigställt , rymmer 126 studentbostäder. Intresset för de nya bostäderna har varit stort och samtliga lägenheter är nu uthyrda.

— Även om det i nyproduktion innebär att hyran ligger högre än i vårt övriga fastighetsbestånd har det varit stort intresse bland våra studenter. Det visar att även om det byggs mycket i Stockholm just nu så är det fortfarande brist på bostäder som är anpassade efter studenternas förutsättningar och behov, säger Ingrid Gyllfors.

Nästa planerade nyproduktionsprojekt för Stockholms studentbostäder är en stor utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget. Här ska cirka 800 nya bostäder uppföras.

Med projektet Strix i hamn som följs upp med och byggstart för Lappkärrsberget under sommaren 2018 är Stockholms studentbostäders plan att kunna bygga 2000 nya bostäder med en takt på 200 - 300 per år därmed på god väg.

Annons