Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

Uppsala kommun satsar på bostäder i centrala Kungsängen

Bild: Dreem Arkitekter.
Bild: Dreem Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 dec 2017

Uppsala kommun har börjat detaljplaneläggningen av marken där Willys i Kungsängen ligger idag samt tomten mitt emot, på andra sidan Kungsgatan. Både bostadshus, förskola och lokaler för handel och kontor ska byggas när området rustas upp för att bindas ihop med den södra delen av Uppsalas stadskärna.

Fastighetsägaren planerar att sammantaget bygga 488 lägenheter och 30 000 kvadratmeter lokalyta för kontor, butiker och förskola, på båda sidorna av Kungsgatan. Om processen löper på enligt plan, kan den nya detaljplanen antas i slutet av 2019, därefter blir byggstart aktuellt.

Enligt Uppsala Kommun har man som mål att nya kvarter i innerstaden ska bidra till att Uppsalas stadskärna blir större och att fler människor kan bo och verka där, samt att nya parker och gröna oaser kan skapas i staden.

– Vi vill att Kungsängen ska få förutsättningar att växa och bli en tydligare del av stadskärnan. Många Uppsalabor kommer kunna och bo och arbeta här. Med närheten till kommunikationer är det här också en attraktiv plats att bo på för den som pendlar, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

 

Annons