Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

Alma Property Partners och ByggVesta samarbetar i Upplands Väsby

Bild: Alma Property Partners.
Bild: Alma Property Partners.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 dec 2017

Alma Property Partners och ByggVesta går ihop och bildar ett gemensamt bolag för att utveckla Optimusområdet i Upplands Väsby. Tillsammans ska bolagen utveckla den kommande stadsdelen, som ligger i direkt anslutning till Väsby Entré och kommer rymma upp till 1 000 nya bostäder, cirka 1 000 arbetsplatser och ett varierat serviceutbud.

Alma förvärvade Optimusområdet i Upplands Väsby från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv i juli 2016. Området omfattar idag 50 000 kvadratmeter mark med 36 500 kvm bebyggelse i form av kontor, verksamhetslokaler och lokaler för olika samhällsfunktioner.

- Det känns väldigt bra att inleda samarbetet med ByggVesta som är en van stadsbyggare och en förstklassig bostadsutvecklare. Vi kommer gemensamt att kunna bidra till utvecklingen av området kring pendeltågsstationen och Väsby Entré till att bli en viktig länk på pärlbandet mellan Stockholms Central och Arlanda, säger Simon de Chateau, Partner & CIO för Alma Property Partners.

Vid utvecklingen av Optimusområdet, kommer Alma och ByggVesta att samarbeta nära med Upplands Väsby kommun för att ta fram en attraktiv detaljplan och där aktörer som JM och Väsbyhem redan tecknat avtal om att förvärva byggrätter.

- Vi är glada att samarbeta med Alma. Vi kan utnyttja våra kompetenser och gemensamt utveckla områdets unika värden. Här kommer man kunna hitta det bästa bostadsläget i Upplands Väsby utvecklat för en modern livsstil i en anrik miljö. Tillsammans med kommunen och Alma tror vi att vi kan skapa något unikt och bra, säger Marcus Svensson vd på ByggVesta Development.

Annons