Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

Sweden Green Building Council uppnår milstolpe

Bild: Sweden Green Building Council
Bild: Sweden Green Building Council
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 dec 2017

Sweden Green Building Council har uppnått milstolpen 350 medlemmar. Bland medlemmarna finns företag, organisationer, kommuner, statliga och kommunala bolag och högskolor som tillsammans arbetar för en hållbar byggd miljö.

Medlemsantalet har ökat snabbt sedan föreningen grundades vilket är ett tecken på att den svenska samhällsbyggarsektorns vilja och engagemang att bygga och utveckla hållbart är stort.

– Det är tydligt att hållbarhet engagerar allt fler svenska företag och organisationer, vilket är fantastiskt roligt. Att olika delar av samhällsbyggarsektorn och olika typer av verksamheter arbetar tillsammans mot samma mål är verkligen en styrka för föreningen, säger Reinhold Lennebo, styrelseordförande i Sweden Green Building Council.

Sweden Green Building Councils 350:e medlem är Tornet, ett Malmöbaserat företag som bygger och förvaltar hyresfastigheter.

– Vi har valt att bli medlemmar eftersom vår egen filosofi om ett hållbart byggande stämmer väl överens med SGBC:s syften. Vi kan stå starka var och en för sig, men att arbeta gemensamt för samma mål är viktigt för att stärka det miljövänliga byggandet, säger Göran Wendel, vd för Tornet och tillägger:

– De verktyg som SGBC erbjuder genom certifieringssystem ser vi också som en tillgång. Att ha samma mall att utgå ifrån underlättar kontrollen av att vi gör bra saker. Samtidigt stimulerar det viljan att bli ännu bättre.

Tornet fattade nyligen ett principbeslut om att certifiera alla sina byggnader enligt det svenska systemet Miljöbyggnad, som utvecklas och drivs av Sweden Green Building Council.

Annons