Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

Byggstart för första Stockholmshuset

Bild: Svenska Bostäder.
Bild: Svenska Bostäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 dec 2017

Nu tar Ann-Margarethe Livh (v), bostadsborgarråd och Karin Wanngård (s), finansborgarråd ett första spadtag för Familjebostäders projekt i Rågsved, som blir det allra första Stockholmshuset. För att symbolisera de 70 första nya hyresrätterna i Stockholmshusen lämnar elever från Snösätraskolan över 70 hälsningar till framtidens stockholmare i en tidskapsel.

En ny årsring

Det är 70 hyresrätter i Stockholmshus som nu börjar byggas i Rågsved och det blir därmed början på en helt ny årsring i Stockholms arkitektur. Det är Familjebostäders projekt Säterhöjden som börjar byggas..

- Vi behöver fler hyresrätter och med Stockholmshusen pressar vi både kostnaderna och bygger snabbare, så det är väldigt kul att vi nu sätter spaden i marken för de första lägenheterna, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd i Stockholm och ordförande i Familjebostäder.

- Stockholm har ett enormt behov av bostäder i allmänhet och hyresrätter i synnerhet. Den tidigare majoritetens utförsäljningar lämnade efter sig ett stort underskott som jag är väldigt glad över att vi börjar bygga ikapp. Stockholmshusen visar att vi med smart planering kan bygga så att fler har råd att bo, utan att göra avkall på kvalitet, säger Karin Wanngård (S) , finansborgarråd i Stockholm.

Annons