Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

Scheiwiller Svensson ritar nytt bostadskvarter i Nynäshamn

Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitekkontor.
Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitekkontor.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 dec 2017

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor ritar det nya bostadskvarteret Fyren, vid infarten till Nynäshamn. Uppdragsgivare är Magnolia Bostad. 

 Kvarteret Fyren omfattar cirka 475 bostads - och hyresrätter. Byggnaden har en storslagen, unik vågform och kommer synas både från infarten till Nynäshamn och från vattnet. Fyren blir en ny symbol för Nynäshamn i direkt närhet till natur, båt- och friluftsliv. I området planeras också för publika lokaler.

- Från håll upplevs byggnaden ha en storslagen tyngd, medan en lätthet i karaktären blir tydlig på närmare avstånd. Genom projektet vill vi skapa ett värde för hela området och stadsdelen som håller på att växa fram. Det handlar om att ta tillvara på platsens förutsättningar, vara lyhörd och skapa boenden som inte bara adderar till platsen rent estetiskt, utan även passar in och bidrar positivt till det lokala samhället, säger Matz Ahlstrand, arkitekt.

Byggnaden blir 270 meter lång och 19 våningar som högst. Lägenheterna varierar i storlek, allt från smarta ettor upp till stora fyror. De flesta lägenheterna kommer att ha tillgång till en magnifik utsikt. Vattnet och utsikten är hela tiden närvarande genom lägenheternas generösa takhöjd, stora fönster samt balkong eller terrass. 

Annons