Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

32 nya radhus i Marievikslunden

Bild: BoKlok.
Bild: BoKlok.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 nov 2017

BoKlok planerar för att bygga 32 prefabricerade radhus i Marielundsviken.  Inflyttning i de nya husen är planerad till vintern 2018/2019.

Bostäderna kommer att ha fem rum och en yta på 117 kvm. Radhusen byggs som bostadsrätter som förtillverkar stora delar av alla hus inomhus i en fabrik, i en kontrollerad och skyddad miljö. På så sätt hålls kostnaderna nere, husen utsätts inte för väder och vind och miljöpåverkan blir lägre.

- Genom det här tillvägagångssättet kan vi på väldigt kort tid få ett hus på plats vilket gör att våra projekt för det mesta tar mindre än ett år från säljstart till färdiga hus. Vi bygger även i trä som har de lägsta koldioxidutsläppen jämfört med något annat byggnadsmaterial, säger Thomas Midell, projektledare på BoKlok. 

 Millangården planeras att byggas i Marielundsviken, intill Mälaren med närhet till Sörmlandsleden och grönskande natur. Samtidigt finns Mariefred på cykelavstånd och Läggesta station alldeles intill, med utmärkta kommunikationer till Stockholm, Eskilstuna, Södertälje och Strängnäs. Både natur och friluftsliv såväl som storstadspuls är nära i detta gemytliga nya område. 

- I naturmarken vid bostadsområdet kommer även en gemensam naturlekplats för små och stora att byggas. Vi på BoKlok vill skapa naturliga mötesplatser. Det är en trygghet att känna sina grannar och vi bygger aldrig större än att man vet vem som bor där. Planeringen av området, med lekplatsen som en del av detta, är en bidragande faktor till gemenskap, säger Thomas Midell. 

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning vilket betyder att det på försäljningskvällen upprättas en turordningslista utifrån vilken kunder i tur och ordning får välja den bostad som passar dem bäst. I de nya kloka radhusen i Marielundsviken bor man nära nybyggd förskola och med Mariefred ett stenkast bort med service, grundskolor och mataffärer. I staden finns också det kungliga slottet Gripsholm, Gripsholms golfklubb och Gripsholms värdshus.