Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Projektbyrån tilldelas uppdrag för renoveringen av Kungliga Operan

Bild:  Åsa Carlberg.
Bild: Åsa Carlberg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 nov 2017

Statens fastighetsverk har tilldelat Cowis dotterbolag Projektbyrån det prestigefulla projektledningsuppdraget för den genomgripande renovering- och ombyggnaden av Kungliga Operan i Stockholm. Uppdraget kring den historiska byggnaden har nyligen påbörjats och byggstart planeras under 2022.

Regeringen har beslutat att Kungliga Operan i Stockholm ska renoveras och byggas om. Projektbyrån bidrar i projektet "Ny Opera i Operan" med en projektledningsorganisation som inrymmer bland annat projekt- och projekteringsledning, installationssamordning, miljösamordning, kalkylering och tidsplanering. Allt arbete sker i nära samarbete med Statens fastighetsverk.

- Det är en unik byggnad och en utmaning i projektet blir att vara lyhörd och lyssna in alla krav, då Operan både ska bevaras och samtidigt moderniseras. Att Projektbyrån sedan tidigare har erfarenhet från liknande uppdrag som Nationalmuseum och Östermalms Saluhall är en stor fördel, säger Anna Wistrand, projektledare på Projektbyrån.

Operahuset uppfördes 1892-98 och har över 1000 rum i tolv våningsplan. Operan är ett statligt byggnadsminne och verksamheten besöks varje år av 200 000 personer.