Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

Aros Bostad förvärvar fastigheter i Täby

Bild: Jan Augustsson.
Bild: Jan Augustsson.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 nov 2017

Aros Bostad har ingått avtal om att förvärva tre fastigheter vid Hägernäs i Täby. Fastigheterna förvärvas med avsikt att utveckla bostäder med en total beräknad area om 20 000 kvadratmeter ljus BTA. Planbesked har lämnats av Täby kommun och planarbetet avses påbörjas 2020.

Förvärvet gäller de tre fastigheterna Täby Stjärnmotorn 2, Täby Flygkompassen 1 samt Täby Höjdmätaren 1 från privata fastighetsägare. Fastigheterna är belägna i anslutning till det redan utvecklade bostadsområdet Hägernäs Strand i Täby kommun, med direkt närhet till grönområden, Stora Värtan och Roslagsbanan. Planbesked har lämnats av Täby kommun och planarbetet avses påbörjas 2020. På fastigheterna finns idag ett antal fullt uthyrda kommersiella fastigheter som bibehålls fram till dess bostadsutveckling kan påbörjas.

- Förvärvet av dessa fastigheter utgör ett utmärk och balanserat tillskott till Aros Bostads redan väletablerade byggrättsportfölj. Att förvärva kassaflödesgenererande fastigheter i högkvalitativa, strategiska lägen, där vi själva kan skapa funktionella och lönsamma bostadsprojekt ligger helt i linje med Aros Bostads strategi. Vi ser fram emot att, tillsammans med Täby kommun, utveckla tidlösa och beständiga bostäder i ett mycket attraktivt område, säger Magnus Andersson, VD i Aros Bostad.