Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

S tvingas backa i tidigare ställningstagande kring Stureplanskvarteren

Bild: Creative commons/Wikipedia/Hedning.
Bild: Creative commons/Wikipedia/Hedning.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Nu har stadsbyggnadsnämnden behandlat förslaget om att bygga om i Stureplanskvarteret. Planförslaget har drivits fram av Socialdemokraterna och innebär omfattande rivningar i en av Stockholms känsligaste kulturmiljöer. Socialdemokraterna tvingades att backa från sitt tidigare ställningstagande och istället gå med på att återremittera förslaget. Detta skriver Moderaterna Stockholm i ett pressmeddelande. 

- Platsen är alltför känslig och komplex för att hasta igenom ett beslut som innebär oåterkalleliga ingrepp som dessutom är helt onödiga. Därför är det bra att förslaget nu återremitterats. Däremot betyder S, V och MP:s beslut att hotet om rivningar i kvarteret kvarstår, och det är olyckligt att de inte heller har kunnat presentera någon tidplan, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson i pressmeddelandet.  (M).

- Även om de senaste ändringarna gjort att projektet i viss mån utvecklats åt rätt håll, så är de inte tillfredsställande sett till förslagets totala omfattning och negativa påverkan på befintliga verksamheter. De förtjänster som projektet har är fullt möjliga att uppnå utan så omfattande rivningar, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).