Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Barkarbystaden och Veddesta utvecklas med nya kvarter

Bild: Vy över framtida Veddesta och Barkarbystaden. Illustration: Järfälla kommun och Tovatt Architects and Planners.
Bild: Vy över framtida Veddesta och Barkarbystaden. Illustration: Järfälla kommun och Tovatt Architects and Planners.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 nov 2017

Nu står det klart att Järfälla kommun skriver överenskommelser med Regio och Kungsleden om att utveckla och bygga flera kvarter med bostäder, verksamheter och förskola i nya Veddesta. Kvarteren ligger nära framtida tunnelbaneuppgång och kollektivtrafiknav i Barkarby.

- Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av framtidens Veddesta. Avtalet med Regio och Kungsleden innebär att vi möjliggör för en blandstad med bostäder, verksamhetslokaler samt förskola i ett attraktivt och kollektivtrafiknära läge, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

I överenskommelserna fastslås att Regio och Kungsleden finansierar utbyggnad av kommunala anläggningar inom planområdet, att de bidrar till kommunens finansiering av tunnelbanan till Barkarby samt att bebyggelsen ska bidra till att utveckla Veddesta till en sluten kvartersstruktur med tydliga stadskvaliteter. Järfälla kommun tar nu fram förslag till detaljplan för området, Veddesta IV, i samarbete med Regio och Kungsleden.

Överenskommelsen med Regio avser utveckling av fastigheten Veddesta 2:76 och överenskommelsen med Kungsleden avser fastigheterna Veddesta 2:65 och Veddesta 2:73. Regio och Kungsleden tecknade i september ett samarbetsavtal om samordnad planering och exploatering av parternas respektive fastigheter.

Beslutet om principöverenskommelser med Regio och Kungsleden avseende utveckling av fastigheterna Veddesta 2:65, 2:73, 2:76 samt uppdrag att upprätta förslag till detaljplan för Veddesta IV togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 6 november.