Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, dec, 15 2018
Senaste Nytt

SISAB tecknar ramavtal med Erfator

Foto: SISAB.
Foto: SISAB.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 nov 2017

SISAB har tilldelat Erfator ett ramavtal som avser projekt-, projekterings- BIM-samordnings- samt byggledningstjänster. Uppdragen inom avtalet löper på två år med möjlighet till ytterligare två års förlängning och avser såväl nybyggnationer som ROT-arbeten. 

- Erfator har under de senaste åren lett ett stort antal byggprojekt i bland annat Vallentuna, Tyresö och Huddinge kommun, samt Stockholms stad vad gäller för-, grund- och gymnasieskolor. Vi är därför glada över att kunna bidra med vår samlade erfarenhet inom detta område för den fortsatta utvecklingen av utbildningsmiljöer i huvudstaden, säger Stefan Andersson, affärsområdeschef på Erfator.

Under 2017 har SISAB slagit sina tidigare rekord i att bygga skolor och förskolor genom att leverera närmare 5 000 nya elevplatser runt om i Stockholm. Investeringarna har uppgått till närmare 1,8 miljarder kronor och denna siffra väntas fortsätta att stiga. Enligt nuvarande prognoser behövs 50 000 nya utbildningsplatser till 2040.

- Vi ser det som en otroligt spännande utmaning att vara med och forma morgondagens utbildningsmiljöer för Stockholms barn och ungdomar, fortsätter Stefan Andersson. Detta ligger helt i linje med vår affärsstrategi och ställer extra stora krav på oss som projektledare att vara både lyhörda och nytänkande i vårt sätt att agera. Tveklöst är detta ett av de viktigaste och mest stimulerande uppdrag man kan anförtros som aktör inom samhällsbyggnadssektorn, avslutar han.