Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Audi bygger nytt bilcenter i kista

Skiss Audi Center Kista. Bild: Audi.
Skiss Audi Center Kista. Bild: Audi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 okt 2017

Audi Stockholm har påbörjat byggnationen av det som skall bli Sveriges största och modernaste Audi-anläggning. Det nya centret i Kista beräknas att stå klart i början av 2019.

 För att möta efterfrågan på både nya bilar och service har Audi Stockholm påbörjat byggnationen av en helt ny fullserviceanläggning i Kista, vid E4 strax norr om Stockholm. Med över 6.000 planerade kvvadratmeter.

-     Vi har under flera år sett en ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster, både vad gäller bilar och service, vilket innebär att vi behöver utöka vår tillgänglighet för att kunna leva upp till de förväntningar som finns på Audi, säger Jens Wetterfors, VD för Din Bil Sverige AB.

Audi Center Kista är den största investeringen Din Bil Sverige hittills gjort inom Audi-affären och när anläggningen står klar kommer den att sysselsätta drygt 70 personer.

- Vår nuvarande anläggning i Järva Krog har levererat goda resultat under flera år. Detta gör att det rent strategiskt ligger rätt i tiden att modernisera och skapa nya förutsättningar för tillväxt, säger Anders Boqvist, Märkeschef för Audi Stockholm.

Audi Center Kista planeras vara klart och öppnas under första kvartalet 2019. I samband med det kommer verksamheten i Audi Järva avvecklas.

Parallellt med nybyggnationsplanerna sker också just nu en ombyggnation av Audi Danderyd. 

Annons