Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Orminge utvecklas med 109 nya hyresrätter

Bild: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor
Bild: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 okt 2017

 Kungsvåningen har gett  Scheiwiller Svensson Arkitektkontor i uppdrag att rita fem punkthus i Nybackakvarteret i Västra Orminge, Stockholm. De fem husen består av sammanlagt 109 hyreslägenheter i fem till sex våningsplan.

Västra Orminge i Nacka uppfördes inom miljonprogrammet under 60- och 70-talet och fick stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt för sin arkitektur och stadsplan. Husen i området är antingen två våningar höga lamellhus, de så kallade ”tågvagnarna”, eller tre våningar höga punkthus, ”sockerbitarna”.

– Den stora utmaningen för oss var att få de nya husen att smälta in det här området som är så unikt med sin speciella arkitektur och fina grönområden, säger Lena Sjöberg Nilsson, arkitekt på Scheiwiller Svensson. Vår lösning tar hänsyn till platsens karaktär och fångar upp den ursprungliga gestaltningen när vi tillför fem bostadshus till den befintliga strukturen.

Materialen som används blir en kombination av rationell byggteknik och äkta naturliga material. Betongen är i skiftande utförande och kulör, från ljus till mörkt grå. Från slät till grafisk betong. Andra material är trä, glas och smide.

Byggstart är planerad till augusti 2018.

Annons