Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

370 nya bostadsrätter i Jakobsberg

Jakobsbergs centrum. Bild: Bysmon.
Jakobsbergs centrum. Bild: Bysmon.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 okt 2017

SSM har nyligen förvärvat ett bostadsprojekt i centrala Jakobsberg av Upland Securities. Projektet innebär att uppföra 370 nya bostadsrätter.

Initial köpeskilling uppgår till 30 miljoner kronor, därutöver tillkommer köpeskilling efter att detaljplanen har vunnit laga kraft. Försäljningsstart är beräknad till andra kvartalet 2018 och inflyttning förväntas kunna ske med början under 2020.  

Järfälla kommun beräknar att växa från 70 000 invånare till över 100 000 invånare fram till år 2030. Kommunen, där Jakobsberg är en central punkt, är en av åtta stadskärnor som bedöms ha potential att bli regionala knutpunkter som kan komplettera och avlasta centrala Stockholm enligt Stockholms-regionens utvecklingsplan RUFS 2010.

- Projektet i Jakobsberg är helt i linje med våra kunders efterfrågan om boende i urbana miljöer och semicentrala lägen i närheten av goda allmänna kommunikationer. Vårt nya projekt i Jakobsberg blir därför ett värdefullt tillskott i vår projektportfölj, säger Mattias Roos, vd & koncernchef för SSM.

 

Annons