Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Wallenstam bygger 141nya bostäder i Uppsala

Bild: Wallenstam.
Bild: Wallenstam.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 sep 2017

Wallenstams fjärde nybyggnation, tre vänner, i Uppsala har nu startat. Totalt ska man bygga 141 lägenheter fördelade på tre hus i stadsdelen Rosendal. Lägenheterna kommer att vara från ett till två rum och kök och beräknas vara klara för inflyttning 2019.

– Med nyproduktionen Tre vänner kommer vi att tillföra ytterligare tre hus och 141 hyresrätter till Rosendal där andra etappen i området nu är under byggnation. Hittills har vi välkomnat 300 nya hyresgäster till våra nyproduktioner i Uppsala, och har just nu pågående samt planerad byggnation för cirka 600 lägenheter, säger Mathias Aronsson, vvd för Wallenstam.

Samtliga lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och i fastigheterna kommer även fyra kommersiella lokaler att ingå. Mobilitet och hållbarhet är två nyckelord i gestaltningen, de blivande hyresgästerna kommer kunna parkera sin cykel genom att hänga upp den på fasaden på sin entrébalkong vilket ger fastigheten en levande och konstnärlig utsmyckning.

Sammantaget förväntas området Rosendal inrymma cirka 4 500 bostäder och 100 000 kvadratmeter universitetsanknuten verksamhet. Området har stort fokus på hållbarhet med bland annat högt krav på antal cyklar i fastigheterna.

Annons