Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jul, 23 2018
Senaste Nytt

NCC bygger och White ritar nya Järva Krog

Bild: White Arkitekter.
Bild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 sep 2017

Snart byggstartar NCC den första etappen av den nya stadsdelen Järva Krog, som blir en ny del av Ulriksdal, Solna.  Bland annat bygger man ett nytt kontorshus mellan Scandic Järva Krog och nya The Winery Hotel.

Området kommer att få en kvartersstruktur som gör det möjligt att binda ihop stadsdelen på ett bättre sätt än idag. En blandning av byggnader i stadskaraktär, gångstråk och grönområden skapar en ny stadsdel med stora kvalitéer som gynnar hela omgivningen.

 

Den nya detaljplanen för Järva Krog medger en utökad byggrätt på byggföretagets fastighet i kvarteret Startboxen, fördelat på cirka hälften för kontor och hälften för bostäder. NCC:s nya huvudkontor beräknas omfatta cirka 20.000 kvadratmeter.

 

Järva Krog, som är Solnas nästa stora stadsutvecklingsprojekt, är en viktig del i kommunens satsning på förbättrad infrastruktur för hållbart resande. Hit ska boende och besökare enkelt ta sig på cykel, även under vintertid. Enligt en pågående utredning ses placeringen för Tvärbanans hållplatser över och kompletterar därmed de pendeltåg och bussar som idag trafikerar området.

Totalt kommer hela området att omfatta cirka 2.000 bostäder, 11.000 arbetsplatser samt 160.000 kvadratmeter lokaler för kontor, handel och service.

 

Annons