Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

JM köper fastighet Solna

Foto: Holger Motzkau
Foto: Holger Motzkau
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 22 aug 2017

Capman har ingått avtal om förvärv med JM gällande mark för 140 byggrätter. Affären uppgår till 86 miljoner kronor. Tillträde och betalning är beräknad till det tredje kvartalet 2017.

Den förvärvade fastigheten, Bladet 4, är belägen i Bergshamra i Solna och används idag som parkeringsplats för det intill liggande kontorshuset. De befintliga parkeringsplatserna planeras att förläggas i garage under det kommande bostadskvarteret. Fastigheten har ett intressant läge i ett utvecklingsområde, där Solna Stad har som ambition att komplettera stadsmiljön med ny bostadsbebyggelse samt utveckling av närservicen och nya stråk mellan norra och södra Bergshamra. Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Stockholm under det tredje kvartalet 2017.

– Det är mycket glädjande att vi har tecknat avtal med CapMan. Solna är en mycket attraktiv kommun och det är roligt att kunna stärka vår position med ytterligare ett projekt i Bergshamra som kommer att utvecklas mycket under de närmaste åren, säger Annika Berg, regionchef JM Stockholm nord.

Annons

Annons