Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 20 2018
Senaste Nytt

White rekryterar Niklas Svensson från Stockholms Stad

Foto: White Arkitekter.
Foto: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 jul 2017

Stockholms Stads biträdande stadsbyggnadsdirektör, Niklas Svensson, kommer den 10 september att påbörja en ny tjänst hos White arkitekter som utvecklingsansvarig för Stadsbyggnad. Niklas kommer att stärka upp Whites erbjudande inom strategisk planering och digitalisering.

 

– White är en väldigt spännande organisation som jag ser fram emot att bli en del av. Det blir både roligt och utmanande att ytterligare stärka upp Whites erbjudande inom digitalisering och strategisk planering, vilket jag ägnat en stor del av mitt yrkesliv åt, säger Niklas Svensson.

Niklas har de senaste 17 åren varit verksam i Stockholms Stad, och har en lång erfarenhet av att arbeta i kommunala processer. Han har under sin tid som biträdande stadsbyggnadsdirektör i Stockholms Stad visat prov på viktiga egenskaper inom utveckling och digitalisering för dialog och delaktighet i översiktlig planering. Stadsbyggnadsfrågor är ett prioriterat område i Whites pågående internationella satsning, där Niklas blir ett viktigt strategiskt tillskott.

– Vi kommer att ha stor nytta av Niklas kompetens och nätverk sprunget ur hans gedigna bakgrund. Vi har redan ett flertal aktuella och uppmärksammade projekt inom stadsbyggnad, som till exempel Södra Skanstull här i Stockholm och Climate Innovation District i Leeds, och nu får vi en ännu starkare uppställning medarbetare. Det känns kul och inspirerande att få välkomna Niklas till teamet efter sommaren, säger Ulla Bergström, kontorschef i Stockholm.