Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Stockholms Byggmästareförening tillsätter ny vd

Foto: Stockholms Byggmästareförening
Foto: Stockholms Byggmästareförening
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 jul 2017

Kristin Andersson har utsetts till ny vd för Stockholms Byggmästareförening. I rollen som vd för Stockholms Byggmästareförening ingår också att vara regionchef för Sveriges Byggindustriers region BI Öst.

 Andersson efterträder Elisabeth Martin som kommer att gå i pension efter nio år som vd. Kristin kommer närmast ifrån en roll som förvaltningschef för Miljö- & stadsbyggnad i Solna stad, hon tillträder den 1 oktober.

Kristin har arbetat som förvaltningschef inom Solna kommun under de senaste fyra åren. Hon har genom sin karriär skapat en lång erfarenhet av chef- och ledarskap i stora och komplexa organisationer. Hon har en bred erfarenhet av stadsutveckling, myndighetsutövning, stora investeringar och infrastrukturprojekt. Kristin har dessutom varit kommundirektör i Sundbybergs kommun, kommunchef i Tingsryd och Sorsele kommun. Kristin har i grunden en fil mag i statsvetenskap.

—Kristins bakgrund av att arbeta i en politiskt styrd organisation gör att hon har förutsättningar att driva våra medlemmars frågor. Den stora expansionen i Stockholmsregionen kräver ett bra och nära samarbete med kommunerna. Med sin stora erfarenhet från den kommunala sektorn kommer Kristin att vara en stor tillgång för vår organisation, säger Maria Zimdahl, styrelseordförande för Stockholms Byggmästareförening.