Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

1 500 bostäder byggs i Västerhaninge centrum

Foto: Kenny Lex
Foto: Kenny Lex
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 jul 2017

I ett samarbete utvecklar Samhällsbyggnadsbolaget, HSB, K2A och Innovation Properties 1 500 nya bostäder i Västerhaninge.

- Haninge är en intressant del av Stockholmsområdet och det ska bli roligt att samarbeta med övriga parter för att utveckla Västerhaninge centrum, samtidigt som vi behåller byggrätter för egen utveckling och i samägt bolag med Innovation Properties, säger Ilija Batljan VD för Samhällsbyggnadsbolaget.

Närheten till Stockholm med väl utbyggd kollektivtrafik och naturen inpå knuten gör området till ett spännande utvecklingsprojekt.

-  För oss som bostadsutvecklare och fastighetsägare är Haninge kommun mycket intressant. Kommunen erbjuder en god boendemiljö med natursköna omgivningar och är i stark utveckling, inte minst genom de utmärkta kommunikationerna som möjliggör effektiv arbetspendling, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

För kommunens del är utvecklingen av Västerhaninge centrum en viktig del av Haninges tillväxt.

- Med fler bostäder kan Västerhaninge centrum bli en levande stadsmiljö där människor fikar, handlar och umgås, utöver att vara en viktig knytpunkt för kollektivtrafik, säger Meeri Wasberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Detaljplanearbetet pågår med samråd planerat till vintern 2017.