Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, apr, 20 2018
Senaste Nytt

Titania tilldelas pris för Årets Stadsbyggnadsprojekt 2017 i Täby

Bild: Titania.
Bild: Titania.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 jun 2017

Täby kommun tilldelade nyligen priset för Årets Stadsbyggnadsprojekt 2017 till Titania för deras nyproducerade stadsradhus i Ullna.

2012 vann Titania en markanvisningstävling för området Skogskvarteren. Skogskvarteren var företagets första nyproduktion i egen regi och ett stort intresse bidrog till att alla bostäderna såldes innan projektet färdigställts. Projektet färdigställdes helt 2016.

– Det är väldigt hedrande att få pris för Skogskvarteren och våra stadsradhus. Skogskvarteren var första projektet vi tilldelats genom en markanvisningstävling och vi hade en extra hög ambitionsnivå. Utmärkelsen blir en bekräftelse på att vi bygger på ett arkitektoniskt tilltalande och samhällsmässigt hållbart sätt, säger projektchefen Wojciech Wondell.

Utmärkelsen syfte är att sätta god arkitektur och stadsbyggnad i fokus. Priset delas ut för sjätte gången av Täbys namn- och skönhetsråd efter att allmänheten haft möjlighet att inkomma med nomineringar.

– Town house Ullna allé är moderna radhus där likformighet och variation kan samsas. Den särskiljande typen av arkitektur bidrar positivt till områdets gestaltning. Med växthus i vissa byggnaders översta plan skapas volym och variation utan stor påverkan på kringliggande friytor, säger juryn i sin motivering.

Skogskvarterens stadsradhus har tidigare uppmärksammats i flera olika medier och tilldelades pris för bästa trähus av Estonian Woodhouse Association med fokus på konstruktionen.