Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Arkitema och Fidjeland i samarbete - ritar studentcampus

Nya torget på Lappis. Bild: Stockholms studentbostäder.
Nya torget på Lappis. Bild: Stockholms studentbostäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 apr 2017

Nu står det klart Arkitema och Fidjeland tillsammans får uppdraget att gestalta de cirka 800 nya studentbostäderna som ska byggas på Lappkärrsberget.

Under 2016 genomförde Stockholms studentbostäder parallella uppdrag med fyra olika arkitektkontor. Utvärdering av de parallella uppdragen har pågått från januari 2017 och nu föll valet på Arkitema och Fidjeland.

- Vi tror verkligen på samarbetet mellan dessa två. De kompletterar varandra bra och kommer tillsammans att gestalta den optimala bostaden för studenterna, säger Ingrid Gyllfors vd på Stockholms studentbostäder.

Utbyggnaden av Lappkärrsberget blir ytterligare en årsring i studentbostadsområdet, Campus Lappis. Området byggdes under 1960-talet och kompletterades år 2000 med den halvcirkelformade fastigheten Fysikern. Totalt rymmer området idag drygt 2 200 bostäder, allt från korridorsrum till familjebostäder. Med det nya tillägget blir det över 3 000 studentbostäder och en ny förskola i området. I uppdraget ligger även att knyta ihop och tillgängliggöra de yttre miljöerna.

- Vi vill samtidigt passa på att ge våra befintliga och nya hyresgäster på Lappkärrsberget en upprustning av områdets yttre, fortsätter Gyllfors.

Byggstart för nyproduktionen är beräknad till 2017/2018. Redan under år 2019 beräknas inflyttning i första etappen.

- Det kan ses som en snäv tidplan men vi tror och hoppas att den håller, så vi kan ge plats för fler studenter inom kort.