Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Forumtorget i Uppsala rustas upp

Bild: White Arkitekter.
Bild: White Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 apr 2017

Forumtorget i Uppsala ska fräschas upp, vilket kommer ske i ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala citysamverkan och fastighetsägarna runt torget. I samband med bygget ska entréerna runt torget tillgänglighetsanpassas och nya möbler placeras ut.

I mitten av april börjar rivningen och sedan ska marken grävas ut och jämnas ut, en ny lång soffa ska grundläggas och markvärmen renoveras. Inte bara torget påverkas utan även delar av Smedsgränd, från Forumtorget till Dragarbrunnsgatan, liksom Kungsängsgatan. Större delen av torget är avspärrat under byggtiden, men entréerna mot torget kommer att vara tillgängliga.

– Det är ett stort anläggningsarbete, men vi ska göra allt vi kan för att minimera olägenheterna. När det nya torget är färdigt blir det en ännu mer attraktiv mötesplats än idag, säger Michael Eriksson.

Uppfräschningen av Forumtorget är en del i Uppsala kommuns arbete med att utveckla innerstaden för att göra den ännu mer attraktiv för de som bor i och besöker Uppsala.

Efter arbetet med Forumtorget ska Dragarbrunnsgatan, mellan Smedsgränd och Vaksalagatan färdigställas. Om inget oförutsett sker görs detta antingen sent 2017 eller under våren 2018.