Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 23 2018
Senaste Nytt

COWI köper Projektbyrån

Foto: Cowi.
Foto: Cowi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 mar 2017

COWI förvärvar projektledningskonsulten Projektbyrån Stockholm, vilket är ett led i bolagets tillväxtstrategi.

– För COWI ligger förvärvet helt i linje med vår strävan att stärka vår position i Sverige och framförallt i Stockholm. Vi och Projektbyrån är också helt överens om hur väl våra verksamheter passar ihop och vilka synergier ett sammangående får, säger COWI Sveriges vd Pär Hammarberg.

Förvärvet träder i kraft 28 april 2017 då Projektbyrån Stockholm går in som helägt dotterbolag i COWI.

– Vi delägare är mycket glada över att vi hittat en köpare som gör det möjligt för oss att fortsätta bedriva och utveckla verksamheten inom projektledning och våra strategier stämmer väldigt väl överens med COWIs, säger Projektbyråns vd Jonas Hellström.

Stockholm är en av COWIs viktigaste tillväxtmarknader och företaget har nästan fördubblat sin verksamhet i huvudstaden under den senaste treårsperioden.

Projektledning är ingen ny kompetens för COWI, men förvärvet innebär en kraftig förstärkning på den viktiga Stockholmsmarknaden och en komplettering av tjänste- och projektportföljen, inte minst när det gäller construction management (CM) som kompletterar COWIs styrka inom EPCM på industrisidan.

– Vi ser fram emot att få börja samarbeta med våra nya kollegor och fortsätta växa och utvecklas tillsammans med våra kunder, säger Pär Hammarberg.