Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Stendörren lanserar konceptfastighet i Nacka

Point Nacka. Bild: Stendörren
Point Nacka. Bild: Stendörren
Publicerad av
Christer Wiik - 23 mar 2017

Fastighetsbolaget Stendörren lanserar nu konceptfastigheter inom fastighetsförädling. I det första huset, Point Nacka på Ryssviksvägen 2, blir Nacka Energi hyresgäst.

Point Nacka är det första i raden av ett antal konceptfastigheter i samma linje och under 2017 planeras två till. Konceptet bygger på förädling av kontorsfastigheter i attraktiva geografiska lägen.

Stendörren har i samband med lanseringen tecknat nytt hyresavtal med Nacka Energi om planerad flytt till Point Nacka under 2018. Avtalet avser cirka 2 000 kvm fördelade på kontor, lager och verkstad. Lokalerna kommer att totalrenoveras och det blir moderna ytor med mycket rymd och industrikänsla som skräddarsys efter Nacka Energis verksamhet. Hyresavtalet är tecknat på tio år med ett årligt hyresvärde om ca 4,45 miljoner kronor. Hifab och NAI Svefa har varit rådgivare i affären.

- Vi är glada över att kunna flytta in på Ryssviksvägen 2, ett område som ligger centralt och bra beläget för både vår verksamhet och vår personal. Stendörren kunde erbjuda lokaler med flexibla lösningar som passar vår typ av verksamhet. Vi ser fram emot att flytta in, kommenterar Håkan Askelöf, vd på Nacka Energi.

- Vi är mycket glada över att Nacka Energi har valt Point Nacka och ser fram emot ett bra samarbete. Det ska bli spännande att utveckla vår allra första konceptfastighet tillsammans med Nacka Energi som delar våra värderingar vad gäller såväl långsiktighet som hållbarhet, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.