Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

"Sverige bygger nytt" ska bidra till ökad jämställdhet inom byggbranschen

Jens Albrektsson, chef för kompetens och utveckling på Installatörsföretagen.
Jens Albrektsson, chef för kompetens och utveckling på Installatörsföretagen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 mar 2017

Serviceorganisationen Installatörsföretagen går in projektet ”Sverige bygger nytt”, som leds av Arbetsförmedlingen, med stöd av Europeiska Socialfonden. Projektet är baserat i Stockholmsregionen, ska öka jämställdheten och mångfalden inom byggsektorn och möjliggöra livschanser för personer som står långt från arbetsmarknaden.

Målet är att identifiera och ta bort hinder samt att öka samverkan mellan stat, kommun och bransch för att skapa fler arbetstillfällen och försörja branschen med kompetens.

– Om vi ska kunna bygga de bostäder som Stockholm behöver måste vi bli fler i branschen. Och för att kunna bli det måste vi på allvar utmana branschens mångfaldsarbete. Vi kan inte bara önska att vi blir fler kvinnor eller fler med utländsk bakgrund – vi måste också börja göra, säger Jens Albrektsson, chef för kompetens och utbildning på Installatörsföretagen, i en presskommentar.

Övriga deltagare i projektet är Solna stad, Spånga Tensta stadsdelsförvaltning, Byggnads, Sveriges Byggindustrier/BYN och Stockholm arbetsmarknadsförvaltning.