Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Sex svenska arkitekturprojekt finalister i WAN Future Project Awards

Kokillen är ett nytt framtida museum och besökscentrum på Västanfors hembygdsgård. Projektet är finalist i WAN Future Project Awards. Bild: Bornstein Lyckefors Arkitekter.
Kokillen är ett nytt framtida museum och besökscentrum på Västanfors hembygdsgård. Projektet är finalist i WAN Future Project Awards. Bild: Bornstein Lyckefors Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2017

Sex svenska arkitekturprojekt har utsetts till finalister i fem olika kategorier av den internationella arkitekturutmärkelsen WAN Future Projects Awards. Projekt från hela världen tävlar i sju olika kategorier och de svenska projekten finns representerade i kategorierna bästa publika byggnad, kommersiella fastighet, transport, skola och två förslag i bästa bostadsarkitektur.

De sex finallisterna är:

Civic Buildings:

Kokillen - Iron Industry Museum, Fagersta, Sweden. Bornstein Lyckefors Arkitekter

Education:

Little Pine Kone, Undersåker, Sweden. Sweco Architects

Commercial:

Platinan, Gothenburg, Sweden. Erik Giudice Architects

Residential:

Hornsbruksgatan, Stockholm, Sweden. Utopia Arkitekter AB

Urban housing, Katrineholm, Sweden. ETAT Arkitekter

Transport:

Arkitektbron, Gothenburg, Sweden. Erik Andersson Architects

Att så många svenska framtida projekt uppmärksammas kan ses som ett tecken på att det finns mycket bra arkitektur på ritborden i Sverige.

-Jag hoppas att arkitekterna går stärkta ur det här och får energi att nå lika höga nivå med de färdiga projekten. Men allra mest hoppas jag att byggherrarna förstår värdet av väl genomförda projekt i slutändan, det kommer gynna hela det svenska arkitekturklimatet, säger Andreas Lyckefors, från Bornstein Lyckefors som är ansvarig arkitekt för Kokillen i Fagersta och finalist i kategorien bästa publika byggnad, ”Civic Buildings”.