Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Byggstart för bostäder på Södermalm

Rosenlundsparken. Foto: Stockholm stad
Rosenlundsparken. Foto: Stockholm stad
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 mar 2017

På en markanvisning från Stockholms stad, bygger JM projektet Rosenlundshöjden, cirka 215 hållbara bostäder i direkt anslutning till Rosenlundsparken. Merparten av de 90 bostadsrättslägenheterna är redan bokade vid byggstart.

I Rosenlundsparken planeras det för flerbostadshus och fem avdelningar förskola. 90 av dessa bostäder byggs av JM för Brf Rosenlundshöjden, övriga bostäder är hyresrätter och byggs av Stockholmshem. För att skapa en tidlös helhet valdes tegelfasader som kommer att åldras vackert och som kompletterar den omgivande bebyggelsen på ett bra sätt.

– Vi är glada att kunna tillföra Södermalm våra hållbara bostäder med låg energiförbrukning som vi bygger med beprövade metoder precis som alla andra JMs bostäder, säger Gunilla Roll, projektledare. Rosenlundshöjden energiklassas och den beräknade energiförbrukningen ligger på endast 52 kwh/år per kvm.

– Det finns också planer för ett nytt torg med restaurang och ny större matbutik i närområdet, sammanlagt kommer detta ge området ett stort lyft, säger Gunilla Roll.