Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Byggstart för åttavåningshus i Sätra

Foto: Gavlegårdarna
Foto: Gavlegårdarna
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 mar 2017

Nyligen tog 30 barn från Sätragårdens förskola de första spadtagen till vad som ska komma att bli tre nya åttavåningshus mellan centrum och förskolan i Sätra.

Sommaren 2016 revs lamellhusen som stod på Sicksackvägen 33-37. Att rusta upp de tre husen, som sammanlagt innehöll 36 lägenheter, var inget alternativ då de var allt för eftersatta underhållsmässigt och ekonomiskt var det heller inte hållbart.

De nya husen är så kallade Kombohus Plus och rymmer 117 lägenheter fördelade på 21 stycken enrummare, 51 stycken tvårumslägenheter och 43 stycken tre rum och kök. De tre husen, som nu påbörjas, är belägna intill trygghetsboendet Tickselbo och Sätragårdens förskola.

Prydda med gula skyddshjälmar och spadar i högsta hugg tog närmare 30 barn från förskolan de första spadtagen tillsammans med Gavlegårdarna och byggentreprenören NCC.

-Jag tycker det är kul att barnen på förskolan är med och inviger bygget. Dels för att de har första parkett under hela bygget, men även för att de kanske är just de som en dag kommer att bo i lägenheterna, säger Ulf Gavlefors, Senior byggprojektledare på Gavlegårdarna.