Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Första spadtaget för Porslinskvarteren i Gustavsberg

Kvarteret Badkaret. Illustration: Riksbyggen
Kvarteret Badkaret. Illustration: Riksbyggen
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 mar 2017

Snart tas det första spadtaget för Porslinskvarteren i Gustavsberg. Det blir ett annorlunda spadtag med gjutning av en utomhusbänk i betong som konstruerats av elever från Värmdö Tekniska Gymnasium.

På plats kommer kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (m), Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads, Leif Linde, vd Riksbyggen, Niklas Rengen, ekonomichef Kommunal att finnas.

 

I Porslinskvarten uppför Riksbyggen 119 hyresrätter fördelade på de två kvarteren Badkaret och Handfatet. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter.

– Det finns en stor efterfrågan på hyresrätter och de här lägenheterna blir ett viktigt tillskott på hyresmarknaden i Värmdö kommun. Jag är glad för alla nya bostäder som kommer till, oavsett upplåtelseform, men framför allt mindre hyresrätter har länge efterfrågats av våra ungdomar, säger Deshira Flankör (m), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.

– Det är glädjande att Riksbyggen som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till fler hyresrätter byggs både i Gustavsberg och på ett antal andra orter runt om i landet. Riksbyggen inledde sin satsning på att bygga hyresrätter för lite drygt två år sedan för att svara upp mot de stora behov som finns på bostadsmarknaden, säger Johan Lindholm, förbundsordförande för Byggnads och ordförande i Riksbyggen.

Riksbyggen kommer att ta tillvara på den historiska traditionen på platsen där det tidigare låg en porslinsfabrik. I varje trapphus kommer det att finnas en porslinsinstallation med Lisa Larsson välkända porslinsfigurer i relief och signerade av konstnärinnan själv.

Inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.