Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, maj, 21 2018
Senaste Nytt

Arkitema tecknar skolavtal

Foto: Architema Architects
Foto: Architema Architects
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 feb 2017

Stockholm växer och det gör även antalet barn som behöver förskolor och skolor. Stockholm behöver 55 000 nya elevplatser i skolor till år 2040 och nu har Skolfastigheter i Stockholm, SISAB, tecknat ramavtal med bl.a. Arkitema Architects för att klara denna utmaning.

 I samband rekryteras Elisabet Fredriksson som ny arkitekt.

- Förra veckan deltog vi i startmötet för ramavtalet. SISAB kommer att bli en mycket viktig beställare för oss när vi tillsammans med de ska skapa förutsättningarna för våra framtida skolor i Stockholm. Vi delar SISAB’s ambitionen att skolan ska vara en viktig del när vi utvecklar vår stad, säger Håkan Sandhagen, affärsområdeschef på Arkitema Architects.

Elisabet Fredriksson bred erfarenhet sedan tidigare och kommer senast från AIX arkitekter där hon varit ansvarig och handläggande för en rad skolor i Storstockholm.

- Med Elisabet Fredriksson breddar vi vårt team och får ytterligare en gestaltningssäker arkitekt som gör att vi tillsammans med ett flertal kommunala beställare kan fortsätta utveckla gestaltningen av våra förskolor och skolor och säkra att våra projekt håller hög arkitektonisk kvalitet från start till slut, säger Håkan Sandhagen.

SISAB planerar att investera mellan 2,5 och 3,5 miljarder per år i skolbyggnader de närmsta 4 åren. Utöver SISAB i Stockholms kommun, har Arkitema Architects även ramavtal med bland annat Botkyrka, Huddinge, Håbo, Motala, Nässjö, Härnösand och Landskrona kommuner.