Mötesplatsen för dig inom bygg och fastighetsbranschen, jun, 22 2018
Senaste Nytt

Lindbäck tecknar avtal med SKL

Stefan Lindbäck. Foto: Per Pettersson
Stefan Lindbäck. Foto: Per Pettersson
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 feb 2017

Lindbäcks är det andra byggbolaget som tecknar ett fyraårigt ramavtal med Sveriges kommuner och landsting (SKL). Efter att avtalet löper ut finns möjlighet till  ytterligare två års förlängning och är en del av en större bostadsupphandling som bland annat omfattar flerbostadshus om fyra till åtta våningar. Detta skriver Lindbäcks i ett pressmeddelande. 

– Glädjande nyheter som kommer bra i tid med tanke på vår nya produktionsanläggning som ska vara igång från årsskiftet 17/18, säger Stefan Lindbäck, VD Lindbäcks bygg i pressmeddelandet.

Avtalet kommer att kunna användas av kommunerna redan i vår då avtalet väntas träda i kraft 1 april 2017.

– Det finns en hög efterfrågan bland kommunerna på fler bostäder och vi är övertygade om att avtalet kommer att generera många projekt i landet. Förtroendet från SKL bekräftar också vår styrka att producera industriellt nyckelfärdiga bostäder som är arkitektoniskt attraktiva med hög hållbarhet och kvalitet till rimliga kostnader, säger Stefan Lindbäck.

Upphandlingen omfattar inte bara typhus utan ett helt byggsystem så det finns goda möjligheter att göra kundanpassade lösningar.

– Vi bygger nyckelfärdiga bostadshus med standardiserade byggsystem men vi jobbar alltid nära våra kunder och anpassar enligt deras önskemål, därför känns det väldigt bra att avtalet ger den möjligheten, säger Stefan Lindbäck.

Det vinnande bidraget till upphandlingen har lämnats in i samarbete med Arkitekter Engstrand och Speek.